Háromsajtos burgonyafelfújt Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, fazék, felfújtforma, kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, szűrő, tűzhely
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, főzés, habverés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Kivajazunk egy 2,5 l-es felfújtformát, majd liszttel behintjük (1. kép).
2. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10-15 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval sima pürévé törjük. Tálba tesszük.
3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a háromféle reszelt sajtot (2. kép). Sóval, borssal ízesítjük.
4. A tojásfehérjét másik tálban, robotgéppel, kemény habbá verjük. Óvatosan a burgonyamasszába vegyítjük (3. kép).
5. A felfújtmasszát a formába kanalazzuk.
6. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 35-40 percig sütjük, amíg a massza felemelkedik. Sütés közben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a felfújt! Azonnal fogyasztjuk.