Mini lencsefasírtok Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 85 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lencse
1 db babérlevél
1 fej összevágott vöröshagyma
1 gerezd tört fokhagyma
1 kisebb szeletelt póréhagyma
1 kisebb reszelt sárgarépa
8 dkg friss zsemlemorzsa
2 db tojássárgája
2 evőkanál olaj
1 evőkanál összevágott, friss tárkony
vagy
1 evőkanál összevágott, friss koriander
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
ízlés szerint ketchup
ízlés szerint vékony szeletre vágott kenyér
Elkészítés:
1. A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk, majd másnap sóval, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. A babérlevelet kidobjuk, és a lencsét leszűrve megszikkasztjuk.
2. A lencse felét a hagymával meg a fokhagymával turmixoljuk, majd a maradék lencsével, a póréval, a répával, a morzsával, a tojássárgákkal meg a tárkonnyal összedolgozzuk. Utánasózzuk, megborsozzuk, és 30 kis lapos gombócot formázunk belőle.
3. Teflonserpenyőben, mindig csak egy kevés olajon, kisebb adagokban mindkét felüket ropogós pirosra sütjük. Azon melegen vékony kenyérszeleten, ketchuppal koronázva tálaljuk.
Akár egy nappal korábban megsüthetjük, a sütőben remekül felmelegíthető.