THAI BURGONYATÁL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, kés, szűrő, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A paprikákat kockára, a sárgarépát és a cukkinit vékony hasábokra vágjuk. Az újhagymát hosszában félbevágjuk. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük.
2. Az olajat wokban vagy nagy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a burgonyát, a paprikát és a chilit, a sárgarépát, a cukkinit és a zúzott fokhagymát. Gyakori keverés mellett 3 percig pirítjuk (1. kép).
3. Hozzáadjuk az újhagymát (2. kép), a felaprított fenyérfüvet, a zöldcitrom levét és reszelt héját. Felöntjük a kókusztejjel és 5 percig pároljuk.
4. Frissen vágott korianderzölddel megszórva tálaljuk (3. kép).