ALMA-NARANCS SALÁTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc kezdőknek olcsó
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, pihentetés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db cikkekre vágott narancs
50 dkg szeletelt alma
5 dkg szeletelt mandula
2 kávéskanál rum
5 dkg mazsola
5 dkg porcukor
Elkészítés:
1. A megtisztított almákat és narancsokat vékony szeletekre vágjuk, soronként porcukorral üvegtálba összerakjuk, közéje hintjük a mazsolát, ráöntjük a rumot, jól összekeverjük (vigyázzunk, az alma ne törjön össze), és 30 percig állni hagyjuk.
2. 60-120 percre behűtjük, ezután a mandulával megszórjuk, és tálaljuk.
Ugyanígy készítjük az Alma-cseresznye salátát, csak narancs helyett 30 dkg magozott és jól lecsepegtetett cseresznyebefőttet használunk.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.