GRILLÁZSKRÉMMEL TÖLTÖTT OSTYATORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, karamellizálás, préselés, reszelés, gyalulás, tojás szétválasztása, töltés, törés
Adag: 1 tortaforma
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját a fele cukorral és a fele vajjal addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, a vaníliával és a citromhéjjal ízesítjük.
2. A maradék cukrot a maradék vajon világossárgára pirítjuk, a darált dióval jól elkeverjük, ez a grillázs. Kiolajozott tányéron hagyjuk megdermedni, majd összetörjük vagy átdaráljuk, és a krémbe keverjük.
3. A tölteléket az ostyalapok közé kenjük (a tetejére nem teszünk), nehezékkel lepréseljük, pár óra múlva forró késsel szeleteljük.