Fejessaláta-főzelék Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: fokhagymaprés, kés, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, rántás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 fej közepes méretű, negyedelt fejes saláta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 csokor friss, apróra vágott kapor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kávéskanál fűszeres ecet
1 dl tejföl
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A jól megmosott salátákat négybe vágjuk, és forró, sós vízben puhára főzzük.
2. A felforrósított olajon a liszttel világos rántást készítünk, belekeverjük az apróra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, és a főzeléket besűrítjük.
3. Az ecettel, ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük. Hozzáöntjük a tejfölt, és az első buggyanásig forraljuk.