RIZZSEL RAKOTT KELKÁPOSZTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: kés, lábas, sütő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az olaj felét felforrósítjuk, rátesszük a rizst, megfuttatjuk, majd forró vízzel felöntve felforraljuk, letakarjuk, félrehúzzuk, hagyjuk megpuhulni.
2. A kelkáposztát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a leveskockával ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük.
3. Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, és a rizst a kelkáposztával rétegenként lerakjuk. 4. A káposztát a megmaradt olajjal gyengén meglocsoljuk, s leöntjük a tejföllel. Sütőben jól átsütjük.
Ugyanígy készíthető a Hússal, rizzsel rakott kelkáposzta, de maradék főtt húst vagy pörkölthúst is teszünk hozzá.