PÁROLT BÉLSZÍN SPENÓTTAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, mozsár, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, turmixgép, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pácolás, pirítás, préselés, törés, turmixolás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 levél spenót
1 szál szeletelt póréhagyma
40 dkg marhabélszín
 dl zöldcitromlé
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál halszósz
3 evőkanál olaj
4 db apróra vágott koriandergyökér
másfél dkg friss, apróra vágott korianderzöld
2 teáskanál törött fekete bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál lágy barna cukor
1 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A bélszínt 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Robotgépbe tesszük a szójaszószt, a halszószt, 1 evőkanál olajat, a koriandert, a borsot, a fokhagymát és a cukrot, és simára keverjük. A páclevet a bélszínre öntjük; lefedve legalább 120 percre, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

2. A bélszínt lecsepegtetjük, a páclevet megtartjuk. Egy wokban felhevítünk 1 evőkanál olajat. Beletesszük a bélszínszeleteket, és mindkét oldalon jó barnára sütjük. Ráöntjük a páclevet és a vizet, és lassú tűzön 8 percig főzzük. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A mártást 10 percig lassú tűzön főzzük; félretesszük. A bélszínt falatnyi darabokra vágjuk.

3. Egy serpenyőben felhevítjük a többi olajat; beletesszük a pórét, és közepes tűzön 2 percig keverve sütjük. Beletesszük a spenótot, és fél percig pirítjuk.

4. Egy tálon elrendezzük a spenótot és a póréhagymát a hússal. A mártást a húsra öntjük, és zöldcitrom-levet csepegtetünk rá. Tetszés szerint tálalhatjuk chiliszeletekkel és rizzsel.