VEGYES ZÖLDSÉG ENYHE CURRYMÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg hámozott sütőtök
2 db közepes méretű édesburgonya
12 és fél dkg sárga nyári tök
12 és fél dkg zöldbab
12 és fél dkg káposzta
10 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
4 dl kókusztej
6 teáskanál olaj
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db apróra vágott piros chilipaprika
3 csík citromhéj
1 teáskanál só
1 evőkanál halszósz
2 és fél dl csirkehúsleves
2 teáskanál citromlé
4 db szárított kaffircitromlevél

vagy

4 db friss kaffircitromlevél
2 teáskanál lágy barna cukor

vagy

2 teáskanál reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. A sütőtököt kis cikkekre, az édesburgonyát pedig 2 cm-es darabokra vágjuk. A tököt négyfelé vágjuk; a zöldbabot megtisztítjuk, ha hosszú, félbevágjuk; a káposztát 1 cm széles csíkokra vágjuk.

2. Egy közepes serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a vörös- és a fokhagymát, és közepes hőfokon addig pirítjuk, míg puha, és kissé aranyszínű lesz.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, chilit, citromhéjat, citromleveleket, cukrot, sót, halszószt, kókusztejet, levest és a citromlét; 5 percig főzzük, míg az ízek intenzívebbé válnak.

4. A mártásba tesszük az édesburgonyát és a sütőtököt, és 8 percig főzzük. Beletesszük a zöldbabot, a káposztát és a tököt, és még 6 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

A mártást néhány órával előbb is elkészíthetjük, és felmelegíthetjük. A zöldséget közvetlenül a tálalás előtt főzzük meg.