VEGYES ZÖLDSÉG ENYHE CURRYMÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A sütőtököt kis cikkekre, az édesburgonyát pedig 2 cm-es darabokra vágjuk. A tököt négyfelé vágjuk; a zöldbabot megtisztítjuk, ha hosszú, félbevágjuk; a káposztát 1 cm széles csíkokra vágjuk.
2. Egy közepes serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a vörös- és a fokhagymát, és közepes hőfokon addig pirítjuk, míg puha, és kissé aranyszínű lesz.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, chilit, citromhéjat, citromleveleket, cukrot, sót, halszószt, kókusztejet, levest és a citromlét; 5 percig főzzük, míg az ízek intenzívebbé válnak.
4. A mártásba tesszük az édesburgonyát és a sütőtököt, és 8 percig főzzük. Beletesszük a zöldbabot, a káposztát és a tököt, és még 6 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.