MARHAHÚS ÉS KÍNAI BORDÁSKEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hevítés, keverve sütés, kikeverés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A kínai bordáskelt megmossuk, és lecsepegtetjük. Leveleit vékony csíkokra vágjuk. Egy wokban, vagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat; hozzáadjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig keverve sütjük.
2. A maradék olajat felhevítjük; kis adagokban beletesszük a húst, és magas hőfokon 3 percig keverve sütjük, míg a hús megbarnul, de nem sül át. A húst kivesszük a wokból.
3. A kínai bordáskelt 30 másodpercig keverve sütjük, vagy míg épphogy megfonnyad. Hozzáadjuk a húst, a szójaszószt és a sherryt. 2-3 percig keverve sütjük, vagy míg a hús megpuhul.
4. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a szezámolajat, és jól beleforgatjuk. Azonnal tálaljuk. Tetszés szerint köríthetjük pirospaprika-csíkokkal.