MARHAHÚS FEKETEBABMÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, hámozás, hevítés, keverve sütés, kikeverés, kimagozás, törés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A feketebabot többször leöblítjük; lecsepegtetjük, és összetörjük. A hagymát cikkekre vágjuk. A paprikákat félbevágjuk, a magjukat kidobjuk, és kis darabokra szeljük. A kukoricalisztet feloldjuk a levesben, hozzáadjuk a szójaszószt és a cukrot.
2. A wokban felhevítünk 1 evőkanál olajat, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fekete borsot, a hagymát és a paprikát, és magas hőfokon 1 percig keverve sütjük; kivesszük a wokból.
3. A maradék olajat beleöntjük a wokba, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Beletesszük a marhahúst, és magas hőfokon 2 percig keverve sütjük, míg megváltozik a színe. Hozzáadjuk a feketebabot, a kukoricalisztes keveréket és a zöldségeket. Addig keverjük, míg a mártás felforr, és besűrűsödik. Rizzsel tálaljuk.
MARHAHÚSALAPLÉ
1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.