MARHAHÚS PAPRIKÁVAL ÉS OSZTRIGASZÓSSZAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hártyázás, hevítés, keverve sütés, kikeverés, pácolás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb piros húsú paprika
50 dkg marhafartő
1 kisebb zöld húsú paprika
2 evőkanál osztrigaszósz
2 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 db kissé felvert tojásfehérje
1 evőkanál kukoricaliszt
¼ teáskanál őrölt feketebors
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
¼ teáskanál kínai ötfűszer-por
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
42 dkg konzerv bébikukorica

Elkészítés:

1. A húsról levagdossuk a zsíros és inas részeket, és a rostokat keresztbe vágva hosszú vékony csíkokra aprítjuk. Kikeverjük a szójaszószt, a tojásfehérjét, a kukoricalisztet és a borsot; hozzáadjuk a húst, és beleforgatjuk, hogy bevonja.

2. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Hozzáadjuk a gyömbért, az ötfűszer-keveréket, a rombuszformára vágott paprikákat, a zellert és a kukoricát, és magas hőfokon keverve sütjük 2 percig, vagy míg épphogy elkezd megpuhulni. Kivesszük a wokból, és melegen tartjuk.

3. A maradék olajat felhevítjük a wokban, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. A húst adagonként magas hőfokon gyorsan barnára pörköljük, de nem sütjük át.

4. Az összes húst a zöldségekkel együtt visszatesszük a wokba, és hozzáadjuk az osztrigaszószt. Magas hőfokon keverve sütjük, míg a hús átsül, és a szósz felforrósodik. A tűzről levéve, újhagymával megszórva azonnal tálaljuk.

A marhafartő nem alkalmas hús ehhez az ételhez, mert bármilyen vékonyra vágjuk is rágós, száraz lesz. Bélszínt használjunk, esetleg puha hátszínt.