MARHAHÚS PAPRIKÁVAL ÉS OSZTRIGASZÓSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hártyázás, hevítés, keverve sütés, kikeverés, pácolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A húsról levagdossuk a zsíros és inas részeket, és a rostokat keresztbe vágva hosszú vékony csíkokra aprítjuk. Kikeverjük a szójaszószt, a tojásfehérjét, a kukoricalisztet és a borsot; hozzáadjuk a húst, és beleforgatjuk, hogy bevonja.
2. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Hozzáadjuk a gyömbért, az ötfűszer-keveréket, a rombuszformára vágott paprikákat, a zellert és a kukoricát, és magas hőfokon keverve sütjük 2 percig, vagy míg épphogy elkezd megpuhulni. Kivesszük a wokból, és melegen tartjuk.
3. A maradék olajat felhevítjük a wokban, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. A húst adagonként magas hőfokon gyorsan barnára pörköljük, de nem sütjük át.
4. Az összes húst a zöldségekkel együtt visszatesszük a wokba, és hozzáadjuk az osztrigaszószt. Magas hőfokon keverve sütjük, míg a hús átsül, és a szósz felforrósodik. A tűzről levéve, újhagymával megszórva azonnal tálaljuk.