CSIRKÉS BATYU Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, húsdaráló, kés, keverőtál, konyharuha, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, forrázás, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, töltés, zúzás

Adag: 6-8 főre (40 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 db wontontésztalap
20 szál metélőhagyma
A töltelékhez:
37 és fél dkg darált csirkehús
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál apróra vágott bambuszrügy
1 szál apróra vágott szárzeller
9 dkg apróra vágott sonka
4 szál újhagyma

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a darált csirkehúst, a finomra aprított sonkát, a finomra aprított újhagymát, a finomra aprított zellerszárat, a felaprított bambuszrügyet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért.

2. Egyszerre 1 wontontésztalappal dolgozva 2 teáskanál tölteléket teszünk a közepére, a sarkait összefogjuk, és összecsippentjük, hogy egy batyut kapjunk.

3. A metélőhagymákat félbevágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük. Forró vizet öntünk rájuk 1 percre; leöblítjük és lecsepegtetjük. Forró olajban 4-5 perc alatt ropogósra és aranyszínűre sütjük a pénztárcákat; papírtörlőn lecsepegtetjük. Mindegyik pénztárca köré kötünk egy szál metélőhagymát. Azonnal tálaljuk.