Kínaikel-főzelék Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, párolás, rántás

Adag: 1-2 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kínai kel
1 csipet só
ízlés szerint kakukkfű
igény szerint liszt
igény szerint olaj
ízlés szerint köménymag
igény szerint tej
igény szerint tejföl
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint tárkony
ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

1. A kínai kelt ujjnyi vastag karikákra vágjuk, csipet sóval ízesített vízben puhára főzzük.

2. Olajon a lisztet világosra pirítjuk, vízzel vagy tejjel felengedjük, a felsorolt szárazfűszerekkel ízesítjük, felforraljuk és puhára pároljuk, a finomra vágott zöldfűszerekkel megszórjuk.

Főzelékként szaftos húsok mellé illik, de tálalhatjuk feltétként és önállóan egytálételként is.