ZÖLD PIRÍTOTT RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon, sós vízben megfőzzük.
2. A megtisztított sárgarépát vékony hasábokra vágjuk. A cukkinit héjastól vastagon felszeleteljük, majd kockákra vágjuk.
3. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. 30 másodpercig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépacsíkokat (1. kép). 2 percig kevergetve pirítjuk.
5. Hozzáadjuk a megmosott, megtisztított friss parajleveleket (2. kép). További 1 percig sütjük
6. Beletesszük a rizst (3. kép) és összemelegítjük. Szójaszósszal és cukorral ízesítjük. További 2 percig sütjük.
7. Előmelegített tálba tesszük és azonnal tálaljuk.