Piros gyümölcssaláta málnaöntettel Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, hevítés, hűtés, párolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az eper kivételével az összes hozzávalót lábosba tesszük, és 10 percig kis lángon pároljuk (1. kép).
2. Ekkor hozzákeverjük az epret is (2. kép). Mikor kihűlt a gyümölcs, fedeles edényben 60 percre a hűtőszekrénybe tesszük, de előzőleg kidobjuk belőle a fahéjdarabokat.
3. Az öntetet közvetlenül tálalás előtt készítjük el. Egy kis lábosban felforraljuk a málnát a likőrrel. Mikor a gyümölcs kezd szétesni (2-3 perc), hozzáadjuk a habcukrot (3. kép), és folytonosan keverve, olvadásig hevítjük.
4. A gyümölcssalátát desszerttányérokba adagoljuk, és málnaszósszal leöntve azonnal tálaljuk.