Bárányleves rizzsel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húsról minden zsiradékot és hártyát eltávolítunk, majd vékony csíkokra vágjuk.
2. A rizst bő, sós vízben 10-15 percig főzzük (1. kép). Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
3. Közben a levest lábosban felforraljuk.
4. Beletesszük a húst (2. kép), a feldarabolt póréhagymát, a zúzott fokhagymát. Sóval, szójaszósszal, rizsborecettel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
5. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát és az előfőzött rizst (3. kép). További 2-3 percig főzzük.
6. A levest előmelegített tányérokba merjük és azonnal fogyasztjuk.
Marhahúsalaplé
1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.