Tésztaleves marhahússal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húst vékony csíkokra vágjuk és lapos tálba tesszük.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott zöldhagymát, a szójaszószt és a szezámolajat (1. kép). 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
3. A kínai tojásos metéltet sós vízben 3-4 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
4. Nagy lábosban felforraljuk a levest.
5. Beletesszük a húst a páclével együtt (2. kép), a feldarabolt bébikukoricát és póréhagymát, a rózsáira szedett brokkolit. Fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
6. Hozzáadjuk a főtt tésztát (3. kép). Csípős pirospaprikával ízesítjük. További 2-3 percig főzzük. A levest előmelegített tányérokba merjük és azonnal fogyasztjuk.
Marhahúsalaplé
1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.