BABPÜRÉ BÚZADARÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a meghámozott, vastagon felszeletelt burgonyát is. Kis lángon 30 percig főzzük.
2. A vizet leöntjük és friss, forró vízzel öntjük fel. Megsózzuk és kis lángon kb. 2 óra alatt szinte pürévé főzzük.
3. Hozzáadjuk a rizst, és további 13-15 percig főzzük. 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk.
4. A maradék, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és a felaprított cseresznyepaprikát. 5 percig főzzük.
5. Felöntjük fél pohár vízzel, felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Megsózzuk, és állandó keverés mellett puhára főzzük.
6. Végül belekeverjük a babpürébe és forrón tálaljuk.