ÁNIZSLIKŐRÖS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 1 sütőforma (6-8 főre)
Elkészítés:
1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Egy 18 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan megkenünk vajjal, megszórjuk liszttel.
2. Kevert tésztát készítünk, ehhez a vajat a cukorral simára verjük. Hat részletben hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat. Belekeverjük a tejet, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, hozzákeverjük a mandulát. Az egészet a vajas masszához keverjük, hozzáadjuk a likőrt, és az egészet jól összedolgozzuk.
3. A tésztát a sütőformába töltjük, és a sütőben 45-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a tészta közepe is megsült-e (egy vékony tűt, esetleg fogvájót, kötőtűt szúrjunk a tészta közepébe, illetve a legmagasabb részébe. Amikor kihúzzuk, nem lehet rajta tésztamorzsa). A süteményt 10 percig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácsra téve teljesen kihűtjük.
4. A mázhoz a porcukrot a citromlével és a vízzel elkeverjük, vízfürdő fölött addig melegítjük, amíg a cukor folyékonnyá válik. Ha szükséges, adunk még hozzá kevés vizet. A tortát a cukormázzal bevonjuk.