Friss gyümölcs szegfűszegszirupban Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, kés, lábas, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, préselés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 db szeletelt mangó
2 db közepes méretű, szeletelt banán
1 kisebb darabolt ananász
⅔ dl víz
¾ dl citromlé
1 evőkanál triple sec likőr
10 dkg barna cukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl
Elkészítés:
1. Kis lábosban összekeverjük a cukrot, a vizet, a szegfűszeget, a Triple Secet és a citromlevet (1. kép).
2. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Felforraljuk, majd takarékon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a folyadék egynegyede elpárolog (2. kép).
3. Az ananászt vékony gerezdekre vágjuk, a banánt ferdén felszeteljük, majd a mangót is szeletekre vágjuk (3. kép).
4. A gyümölcsöket tálra rendezzük, majd a leöntjük lehűtött sziruppal (4. kép). Tejföllel tálaljuk.
A mexikóiak inkább a fűszeres, mint az édes desszerteket kedvelik. Kedvenc fűszerük a fahéj és a szegfűszeg.