Édesköményes-ánizsos sertéskaraj Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, csontozókés, hústű, keverőtál, lábas, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, felengedés, felszúrás, főzés, habarás, hártyázás, kicsontozás, kikeverés, párolás, pirítás, préselés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A kicsontozott húsról lefejtünk minden zsíros részt és hártyát. Kis, éles késsel nagyobb nyílást vágunk a karajszeletekbe (1. kép).
2. A rizsbe keverjük a narancshéjat meg a hagymakarikákat, és sóval, borssal, ánizzsal ízesítjük. A keveréket a hústáskákba töltjük (2. kép), a nyílást hústűvel összetűzzük
3. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a húst mindkét oldalon 2-3 percig pirítjuk benne.
4. Hozzáadjuk az édesköményt meg a narancslevet (3. kép), felforraljuk, és 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Szűrőkanállal tányérra rendezzük a húst és az édesköményt, majd eltávolítjuk a hústűt.
5. Az étkezési keményítőt elkeverjük az ánizspálinkában, a pecsenyeléhez adjuk, és 2-3 percig kevergetve forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.
6. A húst meglocsoljuk a mártással, majd ánizskaporral díszítjük. Párolt zöldséget adunk mellé.