KASMIRI RIZS ZÖLDSÉGEKKEL ÉS MAZSOLÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Vaslábosban 4 dkg vajban üvegesre pároljuk hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet, a reszelt gyömbért, az őrölt római köményt és fahéjat, a felaprított chilit, és 1 percig kevergetve pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a mazsolát és a földimogyorót, majd megszórjuk a rizzsel. Felöntjük a vízzel és felforraljuk.
3. Lefedjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig pároljuk.
4. A maradék vajon megpároljuk az almát. Meghintjük a garam masala fűszerkeverékkel és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk, majd összeturmixoljuk.
5. A feldarabolt zöldbabot sós vízben 5 percig előfőzzük.
6. Megforrósított olajon megpároljuk a sárgarépát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot, és összepirítjuk. Sóval és citromlével ízesítjük. Összekeverjük a mazsolás rizzsel, és tányérokba szétosztjuk. A tetejére öntjük a mártást.