SÜLT BÉLSZÍNCSÍKOK BABCSÍRÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, kikeverés, pirítás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, egy részét félretesszük a tálaláshoz.
2. Az olajat nagy lángon felforrósítjuk egy serpenyőben vagy előhevített wokban. Beletesszük az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, és keverve pirítjuk 2-3 percig, míg megpuhul. Hozzáadjuk a húst, és még 4-5 percig keverve sütjük, amíg egyenletesen megpirul. Beletesszük a paprikát, és kevergetve további 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a chilit a babcsírával, és még 2 percig keverve pirítjuk.
3. Egy tálban elkeverjük a citromfűt, a mogyoróvajat, a kókusztejet, az ecetet, a szójaszószt és a cukrot, majd a serpenyőbe öntjük.
4. Közben a tojásos tésztát forrásban lévő sós vízbe téve kb. 4 percig főzzük, vagy a csomagoláson lévő utasítás szerint. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a serpenyőbe tesszük, és jól elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Megszórjuk a félretett újhagymával, és forrón tálaljuk.