SÜLT BÉLSZÍNCSÍKOK BABCSÍRÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, kikeverés, pirítás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sovány, csíkokra vágott bélszín
25 dkg babcsíra
25 dkg ázsiai tojásos tészta
1 csomó újhagyma
2 evőkanál kukoricaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
1 nagy kimagozott, szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
1 kisebb friss, apróra vágott piros chilipaprika
1 kisebb szál apróra vágott ázsiai citromfű
2 evőkanál földimogyoróvaj
4 evőkanál kókusztej
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál barna cukor
1 evőkanál fehérborecet

vagy

1 evőkanál rizsborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, egy részét félretesszük a tálaláshoz.

2. Az olajat nagy lángon felforrósítjuk egy serpenyőben vagy előhevített wokban. Beletesszük az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, és keverve pirítjuk 2-3 percig, míg megpuhul. Hozzáadjuk a húst, és még 4-5 percig keverve sütjük, amíg egyenletesen megpirul. Beletesszük a paprikát, és kevergetve további 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a chilit a babcsírával, és még 2 percig keverve pirítjuk.

3. Egy tálban elkeverjük a citromfűt, a mogyoróvajat, a kókusztejet, az ecetet, a szójaszószt és a cukrot, majd a serpenyőbe öntjük.

4. Közben a tojásos tésztát forrásban lévő sós vízbe téve kb. 4 percig főzzük, vagy a csomagoláson lévő utasítás szerint. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a serpenyőbe tesszük, és jól elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Megszórjuk a félretett újhagymával, és forrón tálaljuk.