SÜLT TÉSZTA-HÁROMSZÖGEK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 70 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, keverőtál, konyhai mérleg, konyharuha, nyújtófa, papírtörlő, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, nyújtás, passzírozás, áttörés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 evőkanál víz
20 dkg liszt
A töltelékhez:
15 dkg sült sütőtök
15 dkg kolbász
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
½ db fekete szarvasgomba
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percet pihentetjük.

2. A (lehetőleg olasz sütő-) kolbász bőrét lehúzzuk, a húst összemorzsoljuk és tálba tesszük.

3. Hozzáadjuk a villával szétnyomott sült sütőtököt, a reszelt fekete szarvasgombát, a reszelt parmezán sajtot és a fűszereket.

4. A tésztát négyfelé osztjuk, majd nagyon vékonyra nyújtjuk és 8×30 cm-es téglalapokra vágjuk. A csíkok aljára, az egyik sarokba egy-egy evőkanál tölteléket halmozunk, majd alulról, mindig átlósan áthajtva feltekerjük. Így háromszöget kapunk. A szélét megnedvesítjük és összenyomjuk.

5. A töltött tésztákat bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk. Forrón kínáljuk.