SÜLT TÉSZTA-HÁROMSZÖGEK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percet pihentetjük.
2. A (lehetőleg olasz sütő-) kolbász bőrét lehúzzuk, a húst összemorzsoljuk és tálba tesszük.
3. Hozzáadjuk a villával szétnyomott sült sütőtököt, a reszelt fekete szarvasgombát, a reszelt parmezán sajtot és a fűszereket.
4. A tésztát négyfelé osztjuk, majd nagyon vékonyra nyújtjuk és 8×30 cm-es téglalapokra vágjuk. A csíkok aljára, az egyik sarokba egy-egy evőkanál tölteléket halmozunk, majd alulról, mindig átlósan áthajtva feltekerjük. Így háromszöget kapunk. A szélét megnedvesítjük és összenyomjuk.
5. A töltött tésztákat bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk. Forrón kínáljuk.