HAJDINATÉSZTA ŐSZIESEN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, reszelő, sajtkés, serpenyő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, lerakás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A burgonyát sós vízben 5 percig főzzük.
2. Hozzáadjuk a fodros kelt és 10 percig főzzük.
3. A hajdinatésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente főzzük. Leszűrjük.
4. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a zsályalevelet, és fél percig sütjük.
5. Kivajazott tűzálló tálba egy réteg tésztát terítünk. Rátesszük a leszűrt burgonyát és fodros kelt. Beborítjuk a felszeletelt fontina sajttal. Még egy réteg tészta következik, amit leöntünk a fokhagymás-zsályás vajjal.
6. Őrölt borssal és parmezán sajttal megszórjuk.
7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
HAJDINATÉSZTA
1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk és beleütjük a tojásokat. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és fél óráig pihentetjük.
2. A tésztát lisztezett deszkán 1-2 mm vastagra kinyújtjuk, és 1 cm-es csíkokra vágjuk.