PENNE KOKTÉLPARADICSOMMAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: borsdaráló, fakanál, lábas, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, sütés, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd hámozott fokhagyma
25 dkg friss paraj
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
3 evőkanál pirított fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát. Aranysárgára sütjük, majd eltávolítjuk.

2. A fokhagymás olajon 5 percig pároljuk a félbevágott koktélparadicsomot. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A fenyőmagot száraz serpenyőben 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. A megtisztított parajleveleket megmossuk és nedvesen, lábosba tesszük. Addig főzzük, amíg kissé össze nem esik. Lecsöpögtetjük és beletesszük a paradicsomos serpenyőbe.

6. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Nagy lángon összemelegítjük.

7. Fenyőmaggal és jó adag frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.