PENNE KOKTÉLPARADICSOMMAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát. Aranysárgára sütjük, majd eltávolítjuk.
2. A fokhagymás olajon 5 percig pároljuk a félbevágott koktélparadicsomot. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A fenyőmagot száraz serpenyőben 1 percig kevergetve pirítjuk.
4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.
5. A megtisztított parajleveleket megmossuk és nedvesen, lábosba tesszük. Addig főzzük, amíg kissé össze nem esik. Lecsöpögtetjük és beletesszük a paradicsomos serpenyőbe.
6. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Nagy lángon összemelegítjük.
7. Fenyőmaggal és jó adag frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.