PIKÁNS CSICSERIBORSÓ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fémtál, fokhagymaprés, kés, lábas, reszelő, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Az előzetesen egy éjszakára beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főzzük.
2. Ghee-ben vagy olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a kimagozott, apróra vágott zöldpaprikát (1. kép).
3. Hozzáadjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot (2. kép), megpároljuk, majd belekeverjük az őrölt koriandert (3. kép) és a leszűrt csicseriborsót. 10 percig főzzük, felöntjük 2 dl-nyivel a borsó főzővizéből (4. kép), és további 10 percig pároljuk.
4. Hozzáadjuk a garam masalát, a citromlevet, és belekeverjük a felaprított koriandert, majd összefőzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá még levet, hogy főzelékszerű legyen. Friss gránátalmamaggal meghintjük.