Csípős lencseleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fémtál, kés, lábas, reszelő, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A beáztatott lencsét sós vízben 20 percig főzzük. A puhára főtt lencsét leszűrjük, és a szűrőkanálban lecsepegtetjük (1. kép).
2. A finomra vágott hagymát és a gyömbért ghee-ben megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felaprított paradicsomot (2. kép). 5 percig főzzük, beletesszük a fűszereket, a kókuszreszeléket, és további 2-3 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a lencsét, felengedjük a vízzel (3. kép). Chilivel ízesítjük. Kis lángon addig főzzük, amíg a burgonya és a lencse kezd szétfőni, ekkor beletesszük a tamarind-krémet (4. kép), a finomra reszelt káposztát, és lassú tűzön addig főzzük, míg a káposzta is megpuhul.
4. Apróra vágott koriander- vagy mentalevéllel díszítve tálaljuk.