Gyümölcsleves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 5 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, hűtőszekrény, kés, keverőtál, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, főzés, hűtés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl őszibaracklé
7 és fél dl almalé
10 dkg aszalt őszibarack
10 dkg aszalt alma
10 dkg kimagozott aszalt szilva
2 és fél dl narancslé
1 darabka fahéj
1 rúd vanília
8 dkg rizs
2 dl sovány joghurt
1 kiskanál őrölt fahéj
2 kiskanál kristálycukor
2 db hámozott, szeletelt narancs
A tálaláshoz:
igény szerint mentalevél

Elkészítés:

1. A barackot, az almát, a szilvát és a rizst az almalével leöntjük, a vanília- és fahéjrudat beledobva 30 percig áztatjuk.

2. A tűzre téve 15 percig főzzük, kihűtjük, majd a vanília- és fahéjrudat kidobjuk.

3. A narancs- és őszibaracklevet beleöntjük, és a joghurtot belekeverjük.

4. Az őrölt fahéjat a cukorral összekeverjük. A levest jól behűtve tálaljuk, és narancscikkekkel díszítjük, a fahéjas cukorral megszórjuk. Mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Zsírtartalma 0 gramm.