BÁRÁNY MANGÓVAL ÉS CHILIVEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: grillező, grillrács, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A fűszeres mangómártáshoz a nagy, lapos mag mindkét oldalán hosszában felvágjuk (1. kép) a mangót, és kivesszük a magját. Meghámozzuk, a húsát egyenlő nagyságú darabokra vágjuk.
2. Egy kis serpenyőbe beletesszük az ecetet, cukrot, fahéjat és gyömbért, és folyamatosan keverve lassan felmelegítjük, míg a cukor elolvad (2. kép).
3. A mangót is belekeverjük (3. kép), és a grill szélén vagy a tűzhelyen 5 percig főzzük, míg a mangó megpuhul.
4. Olajozott rácson a báránybélszín mindkét oldalát 4 percig sütjük.
5. Kis tálban összekeverjük a mangóchutney-t a chiliszósszal, és bekenjük vele a szeleteket.
6. A hús mindkét oldalát még egypár percig grillezzük, amíg megsül, közben gyakran megfordítjuk és kenegetjük a mangós mázzal.
7. Grillezett zöldségekkel és fűszeres mangómártással körítve tálaljuk. A mártást hidegen is tálalhatjuk.
8. Párolt rizs vagy sült burgonya illik hozzá.