CSIRKENYÁRSAK PAPRIKAMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csirkét egyforma darabokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, citromlét, reszelt hagymát és zsályát. Beleöntjük egy műanyag zacskóba. Beletesszük a csirkét, lezárjuk, és összerázzuk a zacskót (1. kép). 30 percig pácoljuk, olykor összerázzuk. A tölteléket egy tálba tesszük, ráöntjük a forró vizet, és jól elkeverjük.
2. Mindegyik kaliforniai paprikát 6 csíkra vágjuk, aztán 3-4 percre forró vízbe mártjuk (2. kép). Vízsugár alatt felfrissítjük, aztán lecsöpögtetjük.
3. Kb. 1 teáskanál töltelékből golyót formázunk (3. kép), és a paprikacsíkba göngyöljük. Ugyanezt megismételjük a maradék töltelékkel és paprikacsíkkal. Csirkedarabkákkal váltakozva 3 töltött paprikagolyót fűzünk mindegyik nyársra. Hűtjük.
4. A mártáshoz felmelegítjük az olajat egy kis serpenyőben, és 5 percig pirítjuk benne a kaliforniai paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk a cukrot és a paradicsomot, és 5 percig pároljuk. Félretesszük, melegen tartjuk.
5. Forró faszénparázs fölött, megolajozott rácson 15 percig grillezzük a nyársakat, gyakran kenegetjük. Mártással tálaljuk.