SPAGETTI BOTTARGÁVAL ÉS CITROMMAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A citrom héját nagyon vékonyan, spirál alakban levágjuk (csak a sárga részt). Forró vízbe tesszük, 2 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és nagyon vékonyan felszeleteljük.
2. A citrom húsát vékony cikkekre vágjuk.
3. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a szárított ikrát. Felöntjük a levessel és 5 percig főzzük.
4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.
5. Leszűrjük, a serpenyőbe öntjük, majd hozzáadjuk a leöblített kapribogyót, a citrom héját és húsát, valamint a friss majoránnát. Összemelegítjük és melegen tálaljuk.
ZÖLDSÉGERŐLEVES
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.