BOTTARGÁS SPAGETTI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, reszelő, serpenyő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg bottarga
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Közben serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet.

3. A tésztát leszűrjük, a serpenyőbe öntjük, majd összemelegítjük.

4. Reszelt bottargával (szárított ikrával) és frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.