Citromos-tárkonyos csibe roston Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, grillező, kenőecset, kés, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás
Adag: 2 főre
Elkészítés:
1. A csibéket a mellükre fektetjük egy vágódeszkán és a gerincük mentén kettévágjuk a konyhai ollóval (1. kép). Jól megnyomkodjuk, hogy a csontok összetörjenek, és a sütésnél alaposan kiterüljenek. Sóval, borssal meghintjük.
2. A csibéket megfordítjuk és a mellük két felén a bőr alá csúsztatunk egy-egy tárkonyágacskát (2. kép). Közben egyszer megfordítjuk.
3. A csibéket megkenjük olajjal és betesszük a grillsütőbe. Körülbelül 15 perc alatt enyhén barnára sülnek.
4. Ezalatt egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, a citromlét meg a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk (3. kép).
5. A csibéket ezzel a mázzal megkenjük, majd további 15 percig grillezzük. Közben kenegetjük és forgatjuk, hogy ki ne száradjon. Friss tárkonnyal és narancs-gerezdekkel tálaljuk. Újburgonya illik hozzá.