Édes-savanyú csirkecombok Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, hűtőszekrény, kenőecset, kés, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, hűtés, irdalás, pácolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A combokat lebőrözzük (tetszés szerint) és éles késsel ferdén beirdaljuk (1. kép).
2. Egy lapos, tűzálló tálba fektetjük (2. kép).
3. Összekeverjük a vörösborecetet, a paradicsompürét, a szójaszószt, a mézet, a Worcestershire-mártást, a fokhagymát meg a cayenne-borsot és rálocsoljuk a combokra (3. kép).
4. A húst 60 percen át pácoljuk a hűtőszekrényben. Ezután 20-25 percig sütjük a grillen. Közben időnként megforgatjuk és a páccal megkenegetjük a combokat. Tálalásnál petrezselyemmel díszítjük és salátát adunk hozzá.