FEHÉRCSOKOLÁDÉS MUFFIN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: edényfogó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, muffin sütőforma, reszelő, sütő, szita, vágódeszka
Eljárások: kevert tészta kikeverése, muffin kiemelése a formából, muffinforma előkészítése sütéshez, reszelés, gyalulás, sütés, szitálás, törés

Adag: 3 főre (6 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg durvára tört fehér csokoládé
15 dkg olvasztott vaj
2 teáskanál reszelt citromhéj
5 dkg mandulaforgács
3 ⅔ dl tej
2 db tojás
15 dkg kristálycukor
35 dkg liszt
1 tasak sütőpor
Forma kikenéséhez:
kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy hatrészes, nagy muffinokhoz való formát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot meg a csokoládét, majd a közepébe mélyedést nyomunk.

2. A tojásokat a tejjel és a citromhéjjal egy tálban kikeverjük, és a lisztes mélyedésbe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni – maradhatnak benne csomók.

3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, óvatosan rányomkodjuk. A sütőben 25 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Citromaromával ízesített, fehércsokoládéval készült tészta ropogós mandulaforgáccsal a tetején – érdekes kontraszt!