TORTILLAFUVOLA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, sütés bő zsiradékban, zúzás
Adag: 10-12 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, közepes lángon 2-3 perc alatt félig puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Beletesszük a chiliport és a köményt, 1 percig keverjük.
2. Beletesszük a csirkét is, jól összekeverjük. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg átmelegszik. Hozzáadjuk a koriandert, és levesszük a tűzről.
3. Megpuhítjuk a tortillát: egyenként száraz, vastag falú serpenyőbe tesszük, és nagy lángon 30 másodpercig pirítjuk mindkét oldalát.
4. A tortilla közepére egy nagy kanál csirkés keveréket teszünk. Óvatosan feltekerjük.
5. Egy vastag falú edénybe bőven olajat töltünk, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Csipesszel (vagy fogpiszkálóval összetűzve) belehelyezzük a tortillát, egyszerre csak egyet, és ropogósra sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Chiliszósszal és avokádóval tálaljuk.