TORTILLAFUVOLA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, sütés bő zsiradékban, zúzás

Adag: 10-12 főre (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db tortilla
100 dkg főtt csirke
2 evőkanál apróra vágott, friss koriander
2 kiskanál őrölt kömény
½ kiskanál chilipor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kicsi apróra vágott hagyma
 dl olívaolaj
ízlés szerint zöld chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
1 db szeletelt avokádó
ízlés szerint piros chiliszósz

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, közepes lángon 2-3 perc alatt félig puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Beletesszük a chiliport és a köményt, 1 percig keverjük.

2. Beletesszük a csirkét is, jól összekeverjük. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg átmelegszik. Hozzáadjuk a koriandert, és levesszük a tűzről.

3. Megpuhítjuk a tortillát: egyenként száraz, vastag falú serpenyőbe tesszük, és nagy lángon 30 másodpercig pirítjuk mindkét oldalát.

4. A tortilla közepére egy nagy kanál csirkés keveréket teszünk. Óvatosan feltekerjük.

5. Egy vastag falú edénybe bőven olajat töltünk, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Csipesszel (vagy fogpiszkálóval összetűzve) belehelyezzük a tortillát, egyszerre csak egyet, és ropogósra sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Chiliszósszal és avokádóval tálaljuk.

A recept elkészítéséhez használhatunk búzalisztes vagy kukoricalisztes tortillát is.