Gyöngytyúkleves spagettivel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, lábas, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, rántás, szűrés, zsírtalanítás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tyúkhúslevest nagyobb lábosba öntjük. Hozzáadjuk a gyöngytyúkot és az apróra vágott csirkehúst.
2. Felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a borsot, a szegfűszeget és a szerecsendió-virágot. Kis lángon 120 percen át főzzük, míg elforrja a harmadát.
3. A levest átszűrjük, leszedjük a zsírját és eltávolítunk belőle minden csontot.
4. Átöntjük egy tiszta lábosba, hozzákeverjük a tejszínt (1. kép) és lassan felforraljuk.
5. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, meghintjük a liszttel és rózsaszín rántást készítünk belőle. A leveshez adjuk (2. kép). Kevergessük a levest, míg enyhén be nem sűrűsödik.
6. Tálalás előtt beletesszük az apróra tört, főtt spagettit (3. kép).
7. Előmelegített tányérokba merjük a levest. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.