CUKKINI CHORIZÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: citromnyomó, kés, lábas, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, párolás, préselés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db vékonyra szeletelt cukkini
2 db vékonyra szeletelt chorizo kolbász
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
½ db leve zöldcitrom
2 db sárga nyári tök
vagy
2 db sárga cukkini
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A cukkínit és a tököt forrásban lévő sós vízben 3-4 perc alatt puhára pároljuk. Alaposan lecsepegtetjük.
2. A kolbászt vastag aljú serpenyőben megpirítjuk, közben fakanállal darabokra szedjük. Leöntjük a felesleges kolbászzsírt, és a serpenyőbe tesszük a fokhagymát az előfőzött cukkínivel meg tökkel együtt. óvatosan átforgatva néhány percig együtt sütjük, hogy összeérjenek az ízek.
3. Ráfacsarjuk a zöldcitrom levét. Sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott korianderzölddel meghintve, forrón tálaljuk.