MINI PAVLOVA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, nyomózsák, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: dermesztés, formázás, habverés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 10-12 főre (35-40 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 150 fokra (gáz: 2) előmelegítjük. A tojásfehérjét egy nagy tálba tesszük, kemény habbá verjük. A tálat forró víz fölé tesszük, és óvatosan a tojásfehérjéhez adjuk a porcukrot, miközben vetjük tovább, egészen keményre.
2. 4 cm átmérőjű köröket rajzolunk két réteg sütőpapírra, majd lefelé fordítva – hogy a Pavlova alját ne fogja meg a ceruza – kibéleljük vele a tepsit. Egy kis tojáshabot teszünk mindegyik körbe – ez a Pavlova alapja. A maradék tojáshabot habzsákba töltjük, melynek végén 5 mm-es minta nélküli nyílás van.
3. Három kis kört nyomunk egymás tetejére, mindig egy kis peremet hagyva, a közepén egy kis lyukat képezve. 30 percig sütjük, amíg érintésre keménynek érezzük. A sütőben hagyjuk kihűlni, nyitott ajtó mellett.
4. Ha kihűlt, a hab alját olvasztott csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, hagyjuk megdermedni.
5. Összekeverjük a tejszínt, a félretett porcukrot és a narancshéjat, amíg sűrű krémet kapunk. Ha szükséges, kissé felverjük. Krémnyomó tölcsérbe tesszük, és a tojáshab közepére nyomjuk. Gyümölccsel díszítjük (pl.: eper, kiwi).