Panzanella saláta Antinori módra Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: salátástál, séfkés, sütő, sütőlap, tojás- és paradicsomszeletelő kés
Eljárások: darabolás, szeletelés, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet ciabatta kenyér
1 db fejes saláta
1 csokor bazsalikom
1 fej lilahagyma
2 evőkanál vörösborecet
4 db paradicsom
8 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

Tegyük a kockára vágott, egynapos, szikkadt chiabattát sütőlemezre, és permetezzük meg olívaolajjal. Forró sütőben, időnként megforgatva, kb. 8-10 perc alatt pirítsuk ropogósra és aranysárgára. Hagyjuk kihűlni, és keverjük össze a nagyobb, feldarabolt paradicsomokkal, 1 kisebb, felszeletelt lilahagymával, 1 nagy csokor összevagdalt bazsalikommal. Tépkedjük össze a fejes salátát. A vörösborecetet erőteljesen keverjük össze az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a salátára. Óvatosan keverjük össze, és tálalás előtt 10-15 percig hagyjuk állni.