AGNOLOTTI ZÖLDSÉGGEL TÖLTVE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, gyúródeszka, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, nyújtófa, pogácsaszaggató, reszelő, sütő, szita, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, főzés, hámozás, nyújtás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, töltés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A töltelékhez nagy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a lila hagymát a fokhagymával, és takaréklángon, kevergetve 5 perc alatt puhára pároljuk. Hozzákeverjük a padlizsánt, a cukkinit, a paradicsomot, a zöld és piros paprikát, a pesto rossót (paradicsompestót) és a bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és időnként megkeverve 20 percig gyöngyözve főzzük.
2. Egy nagy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A tésztát kissé lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kerek szaggatóval vagy pohárral kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Mindegyik tésztakörre teszünk egy kanálnyi zöldséges tölteléket. A szélét kicsit megnedvesítjük, összehajtjuk, a peremét lenyomkodjuk.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagy fazékban sós vizet forralunk, a töltött táskákat adagonként 3-4 perc alatt nem túl puhára főzzük (al dente). Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és a kikent tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezán sajttal, és 20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk.
FRISSEN GYÚRT TÉSZTA
1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.
2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.
3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.