MARHAHÚSOS ENCHILADA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: jénai edény, kés, reszelő, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, göngyölés, hámozás, lerakás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db friss kukoricatortilla
50 dkg sovány, kockára vágott marhahús
1 üveg konzerv taco-mártás
1 evőkanál őrölt római kömény
2 nagy vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál cayenni bors
20 dkg reszelt cheddar sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Tál kikenéséhez:
kevés olívaolaj

Elkészítés:

1. Kiolajozunk egy nagy sütőtálat. Az olajat serpenyőbe öntjük, és kis lángon felforrósítjuk. Beleszórjuk a hagymát, és 10 perc alatt aranysárgára és puhára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük.

2. A visszamaradt olajban nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett, 2-3 perc alatt pirosra sütjük a marhahúst. Csökkentjük a lángot, a húst meghintjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, majd tovább kevergetve még 2-3 percig pirítjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

3. Vékonyan kiolajozott teflonserpenyőben a tortillalapok mindkét oldalát 15-15 másodperc alatt felforrósítjuk, és egyenként a tacoszószba mártjuk, amit előtte kevés vízzel higítva felmelegítünk. Mindegyik tetejére egy kevés marhahúst, sült hagymát és reszelt sajtot halmozunk, majd felcsavarjuk.

4. A tekercseket a ráhajtással lefelé az előkészített sütőtálra rendezzük, meglocsoljuk a maradék tacoszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, végül előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Azon melegében az asztalra adjuk.