FŰSZERES TORTILLAHÁROMSZÖG Téma: Egyéb kategória
Adag: 4-6 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. A 23 cm átmérőjű kerek tortillát negyedekre vágjuk, és mindegyik negyedet három háromszögre.
2. 2 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben. Néhány háromszöget beleteszünk, mindkét oldalán 30 másodpercig sütjük, amíg ropogós és aranyszínű lesz. Kivesszük, papírtörlőn leszárítjuk. Kisütjük a többi tortillát is; ha szükséges, pótoljuk az olajat.
3. A krémhez 1 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a chilit, és közepes lángon 3 percig keverjük, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk az előzőleg lecsepegtetett vesebabot, a sűrű salsát és a friss koriandert. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
4. A krémet a tortillára kenjük, a szélén peremet hagyunk, és megszórjuk cheddar sajttal. 1 percig grillezzük, amíg a sajt megolvad.
24 darabot készíthetünk belőle.