OAXACAI TOJÁS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, pirítás, sütés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beledobjuk a paradicsomot egészben, és nagy lángon, egyszer-kétszer megforgatva, gyorsan barnára pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.
2. Utána a gyöngyhagymát, a héjas fokhagymát meg a chilit dobjuk a serpenyőbe, és nagy lángon ezeket is megpirítjuk. Kiöntjük a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.
3. A kihűlt paradicsomot feldaraboljuk, és héjastól turmixgépbe vagy robotgépbe töltjük. A sült chilit kimagozzuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A fokhagymagerezdeket is megtisztítjuk, és a gyöngyhagymával együtt durvára aprítjuk. A felaprított zöldségeket a paradicsomhoz adjuk.
4. Darabos pürévé turmixoljuk, majd római köménnyel és oregánóval fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint csipetnyi cukorral ízesítjük.
5. Az olaj felét teflonserpenyőben felforrósítjuk. Merőkanálnyi kissé felvert tojást öntünk bele, és vékony omlettet sütünk belőle. Az olajat pótoljuk, a maradék tojásból is omletteket sütünk, és tálra halmozzuk, majd vékony csíkokra metéljük.
6. A mártást felforraljuk, utánízesítjük, és belekeverjük a sűrített paradicsomot. A csíkokra vágott omlettet a mártásba forgatjuk, és apróra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk.