TÖLTÖTT TORTILLA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 45 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, grillező, kés, keverőtál, konyharuha, serpenyő, sütő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, grillezés, hámozás, sütés, töltés

Adag: 2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál nyers kolbász
8 kisebb tortilla

vagy

4 nagy tortilla
Salsához:
35 dkg konzerv vörösbab
4 nagy apróra vágott paradicsom
2 db kimagozott, negyedekre vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 nagy finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Tálaláshoz:
kevés salátalevél
Töltelékhez:
1 db szeletelt paradicsom
ízlés szerint tejföl
igény szerint csíkokra vágott salátalevél

Elkészítés:

1. A negyed paprikákat héjas felükkel felfelé, felforrósított grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a héja fekete foltosra, szinte szenesre pirul. Nejlonzacskóba szedjük, lezárjuk, és félretesszük.

2. A kolbászokat, időnként megforgatva, 10-12 perc alatt jól átsütjük. Míg elkészül, a babot a hagymával, paradicsommal, fokhagymával, zöldcitromlével és bazsalikommal tálba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, és alaposan elkeverjük.

3. A zacskóból kivesszük a paprikát, és lehúzzuk a megfeketedett héjat. A húsát apró darabokra vágjuk és a babos keverékhez adjuk. Eközben a tortillákat egymásra halmozva, felforrósított teflonserpenyőben, olaj hozzáadása nélkül átmelegítjük. Az alsó tortillát mindig felülre tesszük, hogy egyenletesen melegedjenek át. Alufóliába vagy tiszta konyharuhába csomagolva melegen tartjuk.

4. A kolbászt felkarikázzuk. A tortillákat kolbásszal, a babos salsával, csíkokra vágott salátával, paradicsomszeletekkel és tejföllel töltjük meg. Salátaágyon kínáljuk.