TÖLTÖTT TORTILLA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, grillező, kés, keverőtál, konyharuha, serpenyő, sütő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, grillezés, hámozás, sütés, töltés
Adag: 2 főre
vagy
Elkészítés:
1. A negyed paprikákat héjas felükkel felfelé, felforrósított grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a héja fekete foltosra, szinte szenesre pirul. Nejlonzacskóba szedjük, lezárjuk, és félretesszük.
2. A kolbászokat, időnként megforgatva, 10-12 perc alatt jól átsütjük. Míg elkészül, a babot a hagymával, paradicsommal, fokhagymával, zöldcitromlével és bazsalikommal tálba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, és alaposan elkeverjük.
3. A zacskóból kivesszük a paprikát, és lehúzzuk a megfeketedett héjat. A húsát apró darabokra vágjuk és a babos keverékhez adjuk. Eközben a tortillákat egymásra halmozva, felforrósított teflonserpenyőben, olaj hozzáadása nélkül átmelegítjük. Az alsó tortillát mindig felülre tesszük, hogy egyenletesen melegedjenek át. Alufóliába vagy tiszta konyharuhába csomagolva melegen tartjuk.
4. A kolbászt felkarikázzuk. A tortillákat kolbásszal, a babos salsával, csíkokra vágott salátával, paradicsomszeletekkel és tejföllel töltjük meg. Salátaágyon kínáljuk.