CSOKOLÁDÉS MUFFIN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre (12 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 mélyedéses muffinformát olvasztott vajjal kikenünk, vagy papír sütőformácskákkal kibéleljük.
2. A lisztet, a kakaót és a sütőport tálba szitáljuk, a cukrot meg a sót elkeverjük benne.
3. A tejet, a vajat és a vaníliaaromát kis tálban összekeverjük.
4. A száraz hozzávalók közepébe mélyedést nyomunk, a tejes keveréket beleöntjük, és összekeverjük – ne túl sokáig, hogy a tészta még csomós maradjon. A csokoládéforgácsot is óvatosan belekeverjük.
5. A tésztát az előkészített formákba öntjük úgy, hogy minden mélyedést a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a tészta közepébe szúrt pálca kihúzáskor tiszta marad. Kivesszük a formából, és süteményrácson hagyjuk kihűlni. Melegen vagy hidegen tálaljuk.