TANDOORI BÁRÁNYBORDA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csontozókés, fokhagymaprés, grillező, hűtőszekrény, jénai edény, kés, keverőtál, műanyagfólia
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pácolás, sütés, zúzás
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
4 gerezd zúzott fokhagyma
5 dl joghurt
24 db bárányborda
1 kiskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál friss őrölt gyömbér
2 evőkanál őrölt kömény
3 dkg friss, apróra vágott korianderlevél
Elkészítés:
1. Megtisztítjuk a bordacsontot, éles késsel lekaparjuk. A bordákat egy nagy, lapos edénybe tesszük.
2. A marináláshoz összekeverjük a joghurtot, a korianderleveleket, a köményt, a fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és a chilit egy tálban. A bordára öntjük, alaposan elkeverjük, majd lefedjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
3. A pácot a bordán hagyjuk, és grillsütőben puhára sütjük.
Előre bepácolhatjuk a báránybordákat, akár két nappal korábban is. Ez a pác csirkével is kiváló.