Mini borjúsaltimbocca Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hurkapálcika/saslikpálcika, kés, serpenyő, tűzhely

Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, sütés

Adag: 10 főre (40 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor friss zsályalevél
8 szelet prosciutto
50 dkg sovány borjúhús
2 teáskanál száraz sherry
2 teáskanál olaj
3 dkg vaj

Elkészítés:

1. A hurkapálcikákat (kb. 40 darabot) forró vízben áztatjuk kb. húsz percig, hogy ne égjenek meg, amíg sül a hús. A borjúhúst negyven vékony szeletre vágjuk, mindegyik nagyjából 3 x 6 centiméteres legyen. A prosciuttót pedig egy kicsit kisebbre, mint a borjút. Mindegyik borjúszeletre teszünk egy prosciutto darabot, majd egy friss zsályalevelet. Felszúrjuk a fapálcikára.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vaj és az olaj felét, beletesszük a pálcikák felét, és magas hőmérsékleten sütjük, amíg a borjú megbarnul; akkor megfordítjuk, és megbarnítjuk a másik felét is.

3. A sherry felét a húsra öntjük, és megrázogatjuk egy kicsit a serpenyőt. Kivesszük a pálcikákat a serpenyőből, tálra helyezve rájuk öntjük a húslét; melegen tartjuk, amíg a másik adagot is megsütjük. Melegen tálaljuk, ráöntve a maradék levet.h

Egy nappal előre elkészíthetjük a kis nyársakat. A hűtőben tároljuk, lefedve.